Een paar weken stilte op de blog en druk in het atelier. Op de werktafel resten en gesneden stroken van de schilderijen van Willem Muijs. Daarmee heb ik nieuwe werken gemaakt voor de tentoonstelling 140 x 176 in De Nieuwe Gang. Volgende week zondag om 15.00 uur de opening. Wellicht ten overvloede het adres: Kloosterstraat 7, 6641 KW Beuningen.

Ik zie jullie graag op de opening of later om de tentoonstelling te komen bekijken. Mijn atelier ligt aan de gang, dus meestal zal ik daar zijn. De tentoonstelling duurt tot en met 8 april. Voor de website van De Nieuwe Gang klik hier.

Marloes Meijburg heeft een videoclipje gemaakt, zij geeft de kunstenaars daarmee een gezicht. Je ziet daarop ook Marike Jager die op de opening zal zingen en Noor en Mike Roelofs, die op tweede Paasdag zullen optreden.

 

Drie grote schilderijen van 140 x 176 cm vormen een drieluik als hommage aan Willem Muijs. Ik heb ze geweven van de randen en resten van door Willem afgekeurde schilderijen. De eerste liet ik al zien in mijn blog van 7 januari. De andere houd ik nog even buiten beeld, daarvoor kom je immers naar de tentoonstelling. Met de foto van een détail bovenaan deze blogpost maak jullie nieuwsgierig, hoop ik.

In weken van intensief werken zag ik mezelf zigzaggen langs de verschillende berichten uit de werkplaats die ik in december en januari schreef. Spelen met materiaal dat schijnbaar toevallig het atelier binnen kwam. Paul Klee diende zich aan (de kunstenaar bij uitstek die pendelde tussen ernst en spel). Kleine werkjes prutsen van 140 x 176. Maar dan wel millimeters in plaats van centimeters.

P.K., W.M. en ik spelen Assyrisch (3), 2018

Dat Assyrische spel kwam al langs in mijn blog van 17 december, bij mijn bespiegelingen over ernst en spel. Hieronder een détail ervan. Dat werk zal ook op de tentoonstelling te zien zijn.

Assyrisch spel met bij en pion, 2004/2017 (détail)

Zelfs de Clarissen uit Megen kwamen uit een hoek van het atelier tevoorschijn. Wil je zien in wat voor gedaante, kom dan naar de tentoonstelling!

 

99+1

Nog vier dagen te gaan voor de crowdfundingsactie van het project 99+1 – 99 Nijmeegse kunstenaar in beeld. De actie is een groot succes, meer dan 250 personen hebben 109 % van het streefbedrag gedoneerd. Mijn dank als jij een van de donateurs bent. Mocht je nog van plan zijn bij te dragen, het kan nog. De initiatiefnemers hebben er zes jaar werk in zitten. Daarvoor mogen ze wat mij betreft beloond worden. Klik hier voor een link naar de website van Voor de Kunst.