Terwijl de portretten op reis zijn, is er ook elders nog steeds aandacht voor het project. Er verscheen een artikel in Balans, personeelsmagazine van DJI en bij de presentatie De oogst van vier jaar opdrachtgeverschap door het Mondriaanfonds werd het project door Birgit Donker met name uitgelicht.

Maquette reizende tentoonstelling (niet publiek)

Maquette reizende tentoonstelling (niet publiek)

Op 23 april zal ik te gast zijn bij de tentoonstelling HEIMWEH – FERNWEH van collega Casper ter Heerdt. Daar is ook de film van Anton Houtappels te zien, er zijn enkele portretten en ik zal op de cello Casals’ Lied van de vogels spelen dat ik ook voor de long stay tbs’ers zal spelen als we de portretten definitief in de kliniek gaan installeren. Hieronder de uitnodiging van Casper.

 

Casper ter Heerdt    H E I M W E H  –  F E R N W E H

1CasperterHeerdt,Resonanz#2[5]          

  Notre Dames des Arts – Ubbergen

         1  t / m   3 0   a p r i l   2 0 1 7

                Geopend op zaterdag en zondag, 13 – 17 u

‘Heimweh’ is het verlangen naar huis, naar de geborgenheid en zekerheid van het bekende. ‘Fernweh’ het verlangen naar het onbekende en het gevoel nog niet naar huis te willen gaan.

Naast mijn persoonlijke tentoonstelling zullen 3 collega’s, die ik waardeer om hun persoonlijke stem, op 3 zondagmiddagen, tussen 15-16 u, vanuit hun werk reageren op ‘Heimweh, Fernweh’.

Zondag 9 april komt Marloes Meijburg (www.marloesmeijburg.com), vorig jaar nog exposant in de NDDA, die zal vertellen over de heimwee naar verstilde plekken in haar schilderijen.

Zondag 16 april komt Amal Karam, nu Nijmeegs stadsdichter, voordragen uit haar werk. Amal kwam in 1996 als vluchteling naar Nederland.

Zondag 23 april komt Henk Hage  (www.henkhage.nl), vorig jaar te gast in Museum Het Valkhof met zijn Long Stay TBS Portretten, vertellen over zijn project met deze mannen die altijd van huis en altijd thuis zijn.

Zondag 30 april eindig ik zelf de serie met een presentatie van mijn ‘Houten tapijt’en een gezamenlijk onderzoek naar of deze mobiele energieplek als onbekend of thuis voelt.

 

Na iedere voordracht is er mogelijkheid tot gesprek. De voordracht start om 15.00 u.

 

`Heimweh, Fernweh’, iedere zaterdag en zondag van april , van 13.00 – 17.00 u. 

Maandag 17 april, tweede paasdag, is Notre Dame des Arts gesloten.

Een hartelijke groet!

Casper

 

 

Notre Dames des Arts

De Refter

Rijkstraatweg 37

6574 AC Ubbergen